Δάνης Καραϊσαρίδης

Κινηματογραφιστής/Μοντέρ

Ο Δάνης Καραϊσαρίδης σπούδασε κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη και σκηνοθέτησε περισσότερες από δέκα ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και βιντεοκλίπ. Η τελευταία του ταινία, το ντοκιμαντέρ "Μια Όμορφη Μέρα", απέσπασε το Βραβείο των Φοιτητών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, καθώς και Ειδική Μνεία από το ΕΕΚ στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2021). Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βερολίνο.

Φιλμογραφία

Soma (2011) - μικρού μήκους

Το Κέντρο του Σύμπαντος (2009) - μικρού μήκους ντοκ.

mr breakfast: the other half (2006) - μικρού μήκους

H.E.R. (2005) - μικρού μήκους

X (2004) - μικρού μήκους

Βραβεία/διακρίσεις

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2021): Βραβείο των Φοιτητών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης & Ειδική Μνεία από το ΕΕΚ για την ταινία "Μια Όμορφη Μέρα"