Ζαχαρίας Μαυροειδής

Σκηνοθέτης

Φιλμογραφία

2009 – PINK RIVER / fiction / 19 min 2010 – Φυλές της Αθήνας, Συρία / documentary / 45 min

2011 – Ο ξεναγός / fiction / 94 min

2013 – Καθημερινή, εργάσιμη / fiction / 11 min / συνσκηνοθεσία Β.Καραμαριγός

2018 – Στο σώμα της / documentary / 84 min 2019 – Απόστρατος / fiction / 99 min

2021 – CAT POSTALE / animation / 9 min

Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Θεσσαλονίκη, θέατρο στην RESAD της Μαδρίτης και κινηματογράφο στην Αθήνα και στην EICTV της Κούβας. Συμμετείχε στα Berlinale Talent Campus και Sarajevo Talent Campus. To 2014 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Εφτά ψυχές στο στόμα». Διδάσκει σενάριο στο τμήμα Filmmaking της SAE Athens. Έχει σκηνοθετήσει την κωμωδία «Ο ξεναγός» (2011) και το ντοκιμαντέρ «Στο σώμα της» (2018). Η δεύτερη μεγάλου μήκους του «Απόστρατος» έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Νεότητας της επιτροπής φοιτητών του ΑΠΘ ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο ΙΡΙΣ καλύτερου σεναρίου.