Λιλέτ Μπόταση

Παραγωγός

Η εταιρεία INKAS FILMS , ιδρύθηκε το 1997 και από την ίδρυσή της έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει την παραγωγή και συμπαραγωγή ελληνικών και διεθνών ταινιών μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, οι οποίες έχουν αποσπάσει αρκετές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, καθώς και έχουν αποκτήσει διεθνή διανομή. Η Λιλέτ Μπόταση διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι μέλος της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του ΣΑΠΟΕ. Το 2001 συμμετείχε στο European Film Promotion, Producers on the Move, κατά τη διάρκεια του 54ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Βραβεία/διακρίσεις

2020 - Kitzbühel Film Festival (International Feature Film Competition), Αυστρία, Βραβείο Κοινού - ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

2019 - Los Angeles Greek Film Festival Καλύτερη Σκηνοθεσία - HOLY BOOM

2019 II Festival de cine Chipriota y Griego en Barcelona, Ισπανία Καλύτερη Ταινία & Βραβείο Κοινού - HOLY BOOM

2018 Tirana International Film Festival Καλύτερη Βαλκανική Ταινία - HOLY BOOM 2018 Festival de Cine de Zaragoza Spain Καλύτερη Ταινία - HOLY BOOM

2008 Istanbul International Film Festival Χρυσή Τουλίπα Καλύτερη Ταινία - ΑΥΓΟ

Φιλμογραφία

2021-2022 ΜΙΝΟΡΕ

2021 ΣΠΕΤΣΕΣ ‘21, ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

2020 ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

2019-2020 1.000 Τ.Μ. ΧΡΟΝΟΥ 

2019 ΑΛΥΤΗ

2018 HOLY BOOM

2019 HUONE 301

2019 MASTARNAS MASTARE 

2018 ADAM SUCHT EVE SPEZIAL

2017 DE BACHELOR

2016 MASTER OF PHOTOGRAPHY 2012 DEAD EUROPE

2014 LOMASANKARIT

2012 AGON 

2007 YUMURTA 

2006 IDEGOLO

2006 KADER

2004 MELEGIN DUSUSU